zondag 12 april 2015

She's back, en hoe! Havermoutcrackers voor een verantwoorde snack.

RECEPT

Ten eerste, mijn excuses voor mijn afwezigheid! Ik ben de laatste maanden druk geweest met school, waardoor het blogger er een beetje bij in is geschoten. Wel heb ik nog steeds veel foto's en recepten verzameld. Ik heb daarom besloten om vanaf nu de meeste blogs in het Nederlands te schrijven. Dit zorgt ervoor dat ik sneller even wat tijd vrij kan maken om een recept online te gooien.

Nou, dat hebben we gehad. Terug naar waarvoor we hier allemaal zijn, lekkere recepten! Vandaag maakte ik havermoutcrackers en ik vond ze te geniaal om niet te delen! Helemaal verantwoord en ideaal als tussendoortje. Je zou het zelfs als lunch kunnen eten, want ze vullen als een gek.

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 crackers
100 gram havermout
100 gram noten- en zadenmix
30 gram sesamzaad
100 ml water
Snufje zout

Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen en laat een half uurtje staan. In het begin lijkt het nog waterig, maar na een half uurtje is dit water opgenomen door de havermout.

Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden.

Stort het mengsel op een bakplaat met bakpapier en maak het zo plat mogelijk.

Bak minimaal 25 minuten en laat ze 30 minuten afkoelen. Bewaar ze vervolgens in een luchtdichte doos.


Dan heb je een paar heerlijke crackers die je ongeveer 3 dagen kunt bewaren. Erg handig! Het beleg kun je vervolgens zo gek maken als je zelf wilt, zowel hartig als zoet. Ik heb ze vandaag belegd met kipfilet, veldsla en cherrytomaatjes en met pindakaas en plakjes banaan. Je zou ook kunnen kiezen voor huttenkase en gegrilde courgette. Ook lijkt me kipfilet met avocado héél lekker.






Heb je nou nog meer creatieve ideeën voor het beleg, dan hoor ik ze graag! Voor nu: duik die keuken in en ga lekker aan de bak. Succes!